Izvor: B92, 13.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT SAOPSTENJIMA SNP I DPS POVODOM SMRTI KOVACA

Podgorica -- Povodom saopstenja Socijalisticke narodne partije u kojem je samoubistvo Miodrag Kovac povezano sa medijskim napisima i aktivnostima politickih protivnika, oglasila se Demokratska partija socijalista koja je odbila navode SNP-a uz teske optuzbe usmerene na vrh SNP-a, javlja iz Podgorice dopisnik B92 Srdjan Jankovic.

"Sa gnusanjem odbijamo besprimjerne optuzbe vrha SNP-a povodom tragicne smrti dr Miodraga Kovaca, a kojima se DPS-u pripisuje da je, navodno, u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrijeme dr Kovaca izlozila besprizornim i neosnovanim napadima. SNP je prevrtljivom politikom svoje funkcionere, kao i dojucerasnje kaolicione partnere, kontinuirano obmanjivala i dovodila pred svrsen cin, bilo politickom likvidacijom ili predajom Tribunalu.

DPS ukazuje da je Kovac jasno "adresirao" oprostajno pismo i da je na "istu adresu imenom i prezimenom stiglo i oprostajno pismo Vlajka Stojiljkovica".

Podgoricki list "Publika" objavio je 30. marta ove godine da bi Kovac mogao biti uhapsen zbog nezakonitog uvoza i prometa lekova. Vladajuca DPS je prosle nedelje ocenila da je SNP promenila stav o saradnji sa Hagom kako bi "prikrila skandale i kriminalne radnji svojih funkcionera".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.