RASPAD DSS: Janković, Nikitović i Jočić izašli iz stranke

Izvor: Kurir, 18.Okt.2014, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPAD DSS: Janković, Nikitović i Jočić izašli iz stranke

BEOGRAD - Dragan Jočić, Vladeta Janković, Aleksandar Nikitović i Dejan Mihajlov napustili su juče DSS. Nikitović je ocenio je da su svi poštovaoci DSS duboko uznemireni činjenicom da je tu partiju napustio i njen osnivač i dugogodišnji predsednik Vojislav Koštunica:

- U izbornoj kampanji za novog predsednika DSS Sandra Rašković Ivić je otvoreno zagovarala promenu osnovnog načela DSS - političke neutralnosti. Namera je da sada rukovodeće načelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bude suverenizam - reč koja ne postoji u srpskom jeziku, već se javlja u komentarima Tuđmanovog ustava. Kakva sramota za DSS.

Jočić kaže da je zbog besmislenog suverenizma izneveren program DSS:

- Zapadne sile aplaudiraju zato što je uništen DSS. Biće, ipak, da su se prevarili. Srbija je velika tajna. Ostajem zauvek veran mom prijatelju Koštunici i ideji političke neutralnosti.

Sličnu argumentaciju izneli su i Janković i Mihajlov, koji je kazao da mu je posebno neprihvatljivo da se stranka udružuje sa Dverima i SRS.

(B. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.