Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RACAN: JUGOSLAVIJA IDE KORAK ISPRED HRVATSKE

Vasington -- Hrvatski premijer Ivica Racan ocenio je u Vasingtonu, gde boravi u zvanicnoj poseti, da Jugoslavija "ide korak napred" ispred Hrvatske u procesu pune normalizacije medjusobnih odnosa. "Srbija pokazuje jednu dozu pragmatizma kojim se pokusava odlepiti od Miloseviceve politike, a nama u Hrvatskoj nedostaje tog pragmatizma i efikasnosti, jer smo ponekad spremni od svega da napravimo problem", rekao je Racan u izjavi americkim novinarima, koju prenosi "Dojce vele".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim recima, Beograd je taj "korak ispred Zagreba" ucinio 'jednostrano povucenim potezima, kao sto je ukidanje viznog rezima prema Hrvatskoj i usvajanje ustavnog Zakona o zastiti manjina'. Komentarisuci podatke popisa u Hrvatskoj po kojima se broj Srba u toj zemlji sa predratnih 12 sveo na samo cetiri odsto, Racan je rekao da je "to rezultat i agresije i domovinskog rata, gde su zrtve bili Hrvati, ali i sami Srbi, jer u njihovo se ime vrsila agresija, cak i kad svi Srbi nisu davali taj mandat Milosevicu". "Takodje, to je posledica odlaska ljudi povodom ratnih operacija koje smo legitimno vodili", kazao je hrvatski premijer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.