Putin, Erdogan i Rohani ponovo o Siriji

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin, Erdogan i Rohani ponovo o Siriji

Ankara -- Predsednici Rusije, Turske i Irana, Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i Hasan Rohani, sastaće se u ponedeljak u Ankari.

Na sastanku će razmatrati situaciju u sirijskom regionu Idlib, saopštio je danas turski lider na nacionalnoj televiziji NTV.

"Idlib će biti u centru pažnje na trilateralnom samitu u Ankari. Razmenićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenja o različitim tačkama gledišta za rešavanje situacije i o borbi protiv terorizma", rekao je Erdogan, prenosi Tas.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će ruski predsednik učestvovati na sastanku mirovnog procesa iz Astane i traženju rešenja za sirijsko pitanje.

Garanti pocesa iz Astane, Rusija, Turska i Iran održali su prvi sastanak u Sočiju 2017. godine, nakon čega su šefovi tih država saopštili da dogovoreno formiranje četiri zone deeskalacije neće ugroziti teritorijalni integritet i suverenitet Sirije i pozvali sirijsku vlast i opoziciju da učestvuju u razgovoima.

Nakon toga održana su još tri samita.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin, Erdogan i Rohani u pondeljak na trilateralnom sastanku

Izvor: B92, 13.Sep.2019

Predsednici Rusije, Turske i Irana, Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i Hasan Rohani, sastaće se u ponedeljak u Ankari...Na sastanku će razmatrati situaciju u sirijskom regionu Idlib, saopštio je turski lider na nacionalnoj televiziji NTV u petak..."Idlib će biti lu centru pažnje na trilateralnom...

Nastavak na B92...

Erdogan: Krizu moguće prevazići zbog mojih odnosa sa Trampom

Izvor: RTS, 13.Sep.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi njegova lična povezanost sa američkim kolegom Donaldom Trampom mogla da pomogne u prevazilaženju krize u odnosima dve zemlje zbog odluke Ankare da kupi ruske odbrambene raketne sisteme. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.