Putari: Protesti ispred Vlade besmisleni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari: Protesti ispred Vlade besmisleni

BEOGRAD -

Putari "Nibens grupe" prekinuli su danas protest ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Protest sa blokadom Nemanjine ulice je prekinut nešto pre 15:30 časova, a predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je rekla Tanjugu da će ta preduzeća nastaviti borbu za svoja prava, ali se neće više okupljati ispred zgrade Vlade Srbije, jer je to besmisleno.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSS) Ljubisav Orbović izjavio je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da probleme putarskih preduzeća "Nibens grupe" treba rešiti brzo i izrazio očekivanje da će se to postići uz dogovor sa Vladom Srbije, kao i da bi novi sastanak premijera Mirka Cvetkovića sa predstavnicima putara mogao da se obavi već danas, ili najkasnije do kraja ove sedmice.

Šta bi bilo sa 100.000 plata?

"Ranije je bilo najavljeno da će izgradnja putnog Koridora 10 zaposliti između 100.000 i 150.000 ljudi, a sada ne može da se nađe rešenje za tri ili četiri hiljade ljudi", istakao je predsednik SSS.

Sindikalni predstavnici putara "Nibens grupe", čiji su radnici ispred Vlade Srbije blokirali Nemanjinu ulicu zbog neisplaćenog novca za plate i energente, zatražili su pomoć od Orbovića koji je rekao da je o tom slučaju već razgovarao sa ljudima iz kabineta premijera Cvetkovića.

"Mora se naći neko rešenje, jer je reč o suštinskom problemu za putnu privredu", kazao je Orbović dodajući da problem sa "Nibens grupom" prevazilazi nadležnost Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

On je naglasio da se tim preduzećima ne može pomoći isplatom jedne mesečne zarade, već im treba obezbediti posao kako bi mogla da opstanu.

Predstavnici putara PZP "Beograd, Niš, "Kragujevac", Vojvodinaput-Bačkaput" i "Vranje" su se danas sastali sa državnim sekretarima u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Jovicom Zarkulom i Rajkom Perićem, ali njihovi razgovori nisu doveli do rešenja problema putara, rekao je Tanjugu predsednik sindikata PZP "Beograd" Milan Jovanović.

Putari Nibensa su protestovali ispred vlade pošto im nije uplaćeno ranije obećanih 200 miliona dinara i najavljivali su svakodnevne proteste.

Novac za jednu platu i nabavku energenata potrebnih za rad tih firmi trebalo je da se doznači do kraja prošle nedelje, a prema dogovoru postignutom sredinom protekle sedmice, kazao je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.