Pušilin: Gađaju kasetnom municijom

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 11:30

Pušilin: Gađaju kasetnom municijom

Ukrajinska vojska je počela sve aktivnije da gađa teritoriju Donjecke Narodne Republike kasetnom municijom, rekao je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin.

On je gostovao u emisiji "Solovjov lajv".

"Neprijatelj sve češće upotrebljava kasetnu municiju, a to, pre svega, ugrožava civilno stanovništvo. Proteklih dana, pored Donjecka, granatirali su i Gorlovku, mesta Jasinovata i Makijevka kao i Šahtjorsk, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad koji je daleko od linije fronta", rekao je on.

Na udaru oružja koje je zabranjeno u velikom broju zemalja našli su se prethodnih dana delovi grada Donjecka, a smrt i ranjavanje civila postalo je normalna situacija, dodao je.

Ukrajinci nemaju uspeha u borbama na frontu pa se "opravdavaju" gađanjem mirnih ljudi, kazao je Pušilin i naglasio da gađanje civilnih naselja kasetnom municijom nema nikakvu vojnu svrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.