Prvi stanari dobili ključeve u naselju Stepa Stepanović

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi stanari dobili ključeve u naselju Stepa Stepanović

Prvim stanovnicima naselja „Stepa Stepanović" na Voždovcu uručeni su ključevi novih stanova. Ključeve su dobili vlasnici 50 civilnih i 30 vojnih stanova, a tokom maja biće useljeno još 500 stanova.

Kada naselje bude završeno sledeće godine, imaće 4.600 stanova, a biće izgrađeno i više od devet kilometara novih saobraćajnica, oko tri i po hiljade parking mesta, dve osnovne škole, dva vrtića, dom zdravlja i poslovni i sportski objekti.

Ministar odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Dragan Šutanovac kaže da je reč o najvećem projektu stambenog zbrinjavanja ne samo pripadnika Vojske već i civila.

"Država je pokazala da je spremna da završava velike projekte, a ovim se vratila na velika vrata u stanogradnju", ističe ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Izgradnja stambenog kompleksa na prostoru bivše kasarne "Stepa Stepanović" počela je pre 16 meseci a do sada su završene četiri zgrade sa ukupno 500 stanova.

Gradilište na Voždovcu prostire se na 42 hektara, a predviđena je izgradnja ukupno 4.616 stanova u 44 objekta. Biće ukupno 434.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.