Prvi asfalt ovog proleća u Grockoj

Izvor: Studio B, 20.Mar.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi asfalt ovog proleća u Grockoj

Lepo vreme omogućilo je putarima da na celoj teritoriji Beograda nastave radove započete pre zime i otpočnu nove poslove. Tako je u opštini Grocka ovih dana radna atmosfera.

- Radovi na afsaltiranju četiri kraka Ulice Petra Kočića uveliko su u toku. Meštani tog dela Kaluđerice uskoro će bezbedno voziti svoje automobile, a mališani svoje bicikle ili rolere. Ukupno 400 metara prvog asfalta zaista će unaprediti život stanovnika te ulice ali i okoline. Danas su počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << radovi i u Ulici kraljevića Marka u dužini od 300 metara - rekla je direktorka Direkcija za puteve Ivana Vuletić.

Prema njenima rečima, u Grockoj su radovi u toku u 23 ulice. Cilj je da što više saobraćajnica dobije asfalt, a da one koje su u lošem stanju budu popravljene. U ovoj godini će na teritoriji opštine Grocka biti asfaltirano 65 ulica, od čega će 63 prvi put dobiti asfalt u dužini od 26 kilometara.

- Do sada smo mislili da gradska vlast uopšte ne vodi računa o našoj opštini, ali u poslednje vreme menjamo mišljenje. Drago nam je što nismo baš toliko marginalizovani. Dugo godina smo čekali da i naše ulice budu asfaltirane, da ne moramo mi stariji, ali i deca da hodamo po blatu i prljavštini i često preskačemo rupe, kojih je zaista bilo mnogo - rekao je vikendaš Đuro Drakulić.

Nikola, Stefan i Vladimir uglas kažu da će kada se završe radovi u njihovoj ulici moći brže da stignu do škole i da će ići sami, a ne u pratnji roditelja jer neće morati da provode dugo vremena na putu. Do sada su morali da kreću u školu ranije, za svaki slučaj, kako bi imali vremena da skinu prljavštinu s patika, a u povratku po su njih dolazili roditelji. Uskoro će moći i biciklom da stignu, pa će imati više vremena za igru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.