Protest u Beogradu (dan 17): Umalo incident sa Šešeljom

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu (dan 17): Umalo incident sa Šešeljom

"Protest protiv diktature" 17. dan za redom ispred Narodne Skupštine doveo je najupornije - manji skup suprostavio se i kiši i gradu, a nastao je i manji incident kada je grupa demonstranata htela da blokira parking kod Skupštine.

Svoju spontanost oko protesta ni danas nisu izneverili demonstranti. Tako su, pošto su blokorali Trg Nikole Pašića, zbog loših vremenskih uslova zajedno donosili odluku kuda će ići >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protesna kolona.

UŽIVO: #Protest kreće ka Terazijama. #protivdiktature pic.twitter.com/O37A0Fwa35— NOIZZ (@NOIZZrs) 19. април 2017.

Mladić za megafonom sproveo je "referendum", da li da se prošeta samo do Trga republike i da se tu održi manji skup. Svi su jednoglasno odgovorili sa "da" iako su na kraju izglasali da će šetnja ići preko Terazija, Svetogorskom do RTS-a i na kraju do Skupštine. Solidarno su se organizovali ljudi koji će držati bubnjarima kišobrane iznad glave.

Grupa okupljenih počela je da dobacuje poslanicima koji su u tom trenutku napuštali Skupštinu, pa su čak i pokušali da blokiraju izlaz sa parkinga, ali bezuspešno zbog malog broja ljudi.

Došlo je i do manjeg koškanja, naročito kada su demonstranti pokušali da se suprotstave lideru Srpske radikalne stranke, dr Vojislavu Šešelju i da stanu pred njegov automobil, koji se jedini zaputio na izlaz koji je bio blokiran. Drugi vozači su se odlučil za drugi izlaz dok je automobil u kome je bio Šešelj, odgurkivao ljude.

U međuvremenu je uz kišu, počeo da pada i jak grad. Ipak, grupi se pridružilo još pristalica i oko 18.30h blokirali su Trg Nikole Pašića.

UŽIVO: #Protest na Terazijama. #protivdiktature https://t.co/6kngnZcpQv— NOIZZ (@NOIZZrs) 19. април 2017.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ZAVRŠEN PROTEST U CENTRU BEOGRADA (DAN 17) Posle kiše, grada, blokade parkinga i svađe sa Šešeljem, demonstranti prošetali kraćom rutom (VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Apr.2017

"Protest protiv diktature" 17. dan za redom ispred Narodne Skupštine doveo je najupornije - manji skup suprostavio se i kiši i gradu, a nastao je i manji incident sa dr Vojislavom Šešljem kada je grupa demonstranata htela da blokira parking kod Skupštine. Nakon toga, kolona je mirno prošetala preko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.