Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika „Aeroinženjeringa“

Zaposleni i bivši zaposleni preduzeća „Aeroinženjering" protestovali su juče ispred Trgovinskog suda zbog kako kažu „opravdane sumnje da postoji veza između državnih organa, tajkuna i Trgovinskog suda koji hoće preduzeće da uvedu u stečaj". Radnicima od aprila 2006. godine nisu isplaćene zarade i doprinosi, a bivšim radnicima su neisplaćene zarade i otpremnine. Sedmoro radnika od prekjuče štrajkuju glađu.



- Vrednost imovine preduzeća procenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na oko 20 miliona evra i zbog toga hoće preduzeće da uvedu u stečaj. To planiraju na osnovu potraživanja poverioca, odnosno firme „Euro Građevinar Coop" koja nas je tužila, a koja je otkupila potraživanje od jedne revizorske kuće od 928.000 dinara - kaže Milena Obradović, predsednica sindikalne organizacije „Aeroinženjeringa".

Miodrag Domazet, predstavnik društvenog kapitala u Skupštini društva „Aeroinženjering" ističe da preduzeće može da isplati poverioca ukoliko on želi da se sklopi ugovor o jemstvu. Kako kaže to preduzeće ima mesečni prihod od oko 350.000 dinara od „Telenora" i oko 100.000 dinara od „Telekoma Srbija" za najam prostora.

Obradovićeva ističe da radnici posla nemaju nekoliko godina i da je za to „krivo bivše rukovodstvo preduzeća".

Inače, zgrada Trgovinskog suda juče je evakuisana na oko sat vremena, zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi. Dojava je upućena oko 11 sati, nakon čega su zaposleni i stranke napustili zgradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.