Protest Albanaca u Bujanovcu

Izvor: RTS, 05.Maj.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Albanaca u Bujanovcu

Oko 2.000 Albanaca protestovalo u Bujanovcu protiv hapšenja svojih sunarodnika koji su osumnjičeni za ratne zločine. Protest protekao bez incidenata.

U centru Bujanovca protestovalo je oko 2.000 Albanaca zbog jučerašnjeg hapšenja petorice osumnjičenih za ratne zločine, a protest je protekao bez incidenata.

Oni su nosili albanske zastave i jednu američku i parole na kojima piše "Stop nasilju", "Nismo teroristi".

Demonstranti su uzvikivali imena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uhapšenih, a najčešće je pominjan Izet Ćazimi, brat jednog od komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Pre protesta održana je sednica Skupštine albanskih odbornika preševske doline, na kojoj je zaključeno da je hapšenje osam Albanaca u Bujanovcu neprihvatljiv čin, koji je u funkciji destabilizacije političke i bezbednosne situacije na jugu Srbije. Odbornici su ipak pozvali sve sunarodnike da zbog toga ne bojkotuju izbore.

"Akcija žandarmerije je izazvala uznemirenje i revolt Albanaca, građana Bujanovca. Akcija je organizovana uz drastično kršenje svih zakonskih normi sa osnovnim ciljem da se izazovu strah i konfuzija među građanima albanske nacionalnosti", navodi se u zaključcima skupštine.

Ta akcija, kao i sve dosadašnje, kako se tvrdi u zaključcima, predstavlja nastavak državne politike kojom se želi maskirati nedostatak političke volje Vlade Srbije da ispuni preuzete međunarodne obaveze prema građanima Bujanovca, Preševa i Medveđe.

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci protestovali u Bujanovcu zbog hapšenja

Izvor: Kurir, 05.Maj.2012

BUJANOVAC - Oko 2.000 Albanaca protestovalo je u Bujanovcu protiv hapšenja sunarodnika koji su osumnjičeni za ratne zločine. Incidenata nije bilo...U centru Bujanovca oko dve hiljade Albanaca protestovalo je zbog jučerašnjeg hapšenja petorice osumnjičenih za ratne zločine, javlja RTS...Nosili...

Nastavak na Kurir...

Albanci protestovali u Bujanovcu zbog hapšenja

Izvor: Glas javnosti, 05.Maj.2012

BUJANOVAC - Oko 2.000 Albanaca protestovalo je u Bujanovcu protiv hapšenja sunarodnika koji su osumnjičeni za ratne zločine. Incidenata nije bilo. U centru Bujanovca oko dve hiljade Albanaca protestovalo je zbog jučerašnjeg hapšenja petorice osumnjičenih za ratne zločine. Nosili su albanske zastave...

Nastavak na Glas javnosti...

Protest Albanaca u Bujanovcu

Izvor: S media, 05.Maj.2012

U centru Bujanovca protestovalo je oko 2.000 Albanaca zbog jučerašnjeg hapšenja petorice osumnjičenih za ratne zločine, a protest je protekao bez incidenata...Oni su nosili albanske zastave i jednu američku i parole na kojima piše "Stop nasilju", "Nismo teroristi"...Demonstranti su uzvikivali...

Nastavak na S media...

Protest u Bujanovcu zbog hapšenja petorice Albanaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2012

Oko 2.000 Albanaca protestovalo u Bujanovcu protiv hapšenja svojih sunarodnika koji su osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim civilima 2001. godine na jugu Srbije, tokom oružanih sukoba takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe sa srpskim snagama. Incidenata u Bujanovcu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.