Proterane diplomate iz nemačke ambasade u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proterane diplomate iz nemačke ambasade u Moskvi

Rusija je dvojicu nemačkih diplomata, zaposlenih u ambasadi Nemačke u Moskvi, proglasila personama non grata i odlučila da ih protera iz Rusije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Taj potez usledio je nakon što je Nemačka proterala ruske diplomate iz Berlina zbog navodne umešanosti u ubistvo jednog Gruzina u avgustu, prenosi Raša tudej.

Kako je saopštilo Ministarstvo, oni imaju rok od sedam dana da napuste Rusiju, prenosi Tass.

U međuvremenu, nemački ambasador Geza Andreas fon Gejr pozvan je u rusko Ministarstvo na razgovor na kome će biti obavešten o recipročnim merama preduzetim protiv nemačkih diplomata.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proterane nemačke diplomate iz Moskve, ambasador na razgovoru

Izvor: RTS, 12.Dec.2019

Rusija je dvojicu nemačkih diplomata proglasila nepoželjnim osobama i odlučila da ih protera iz Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. . Proterivanje zaposlenih u ambasadi Nemačke u Moskvi je usledilo...

Nastavak na RTS...

Rusija protjeruje njemačke diplomate

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2019, 01:10

MOSKVA - Rusija je dvojicu njemačkih diplomata, zaposlenih u ambasadi Njemačke u Moskvi, proglasila personama non grata i odlučila da ih prjotera iz Rusije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.