Proruski borci odbacili optužbe Kijeva

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruski borci odbacili optužbe Kijeva

DONJECK - Proruski borci u Donjecku odbacili su optužbe Kijeva da su granatirali grad Marijupolj u kome je poginulo 10 lica, rekavši da su njihovi položaji predaleko za napad na taj grad.

"Naša milicija nema sistem naoružanja u blizini Marijupolja koji bi mogao da granatira taj region. Naši položaji su jednostavno predaleko", rekao je portparol štaba proruskih boraca u Donjecku agenciji RIA "Novosti".

On je dodao da je prema raspoloživim obavještajnim podacima, artiljerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dejstvovala iz pravca naselja Stariji Krim, koji je udaljen manje od 10 kilometara od centra Marijupolja.

"Tu su stacionirane ukrajinske trupe. Vjerujemo da se radi o provokaciji ukrajinskih snaga", rekao je portparol, prenosi "Raša tudej".

Ukrajinska strana je ranije saopštila je da je najmanje 10 ljudi poginulo u granatiranju Marijupolja sa položaja proruskih boraca.

Jedna zgrada je oštećena i zapaljeno je više automobila kada je raketa pogodila stambenu oblast u Marijupolju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.