Propast? Dele nas dve stvari; Imamo pravo...

Izvor: B92, 27.Sep.2022, 09:06

Propast? Dele nas dve stvari; "Imamo pravo..."

Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev prokomentarisao je upotrebu nuklearnog oružja.

"Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje ako je potrebno. Ona to može da učini u unapred određenim slučajevima. Ako smo mi ili naši saveznici napadnuti ovom vrstom oružja, ili ako agresija upotrebom konvencionalnog naoružanja ugrozi samo postojanje naše države.

Kako je naveo, "zamislite da je Rusija prinuđena da upotrebi najstrašnije oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv ukrajinskog režima, koji je izvršio akt agresije velikih razmera opasan za samo postojanje naše države. Verujem da se NATO ni u ovoj situaciji neće direktno mešati u sukob. Uostalom, za njih je mnogo važnija bezbednost Vašingtona, Londona, Brisela od sudbine propadajuće Ukrajine, koja nikome nije potrebna, čak i ako je obilato snabdevena raznim naoružanjem".

Dodao je da prekomorski i evropski demagozi neće propasti u nuklearnoj apokalipsi, i da će progutati upotrebu bilo kakvog oružja u trenutnom sukobu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.