Projekat Ara: Novi detalji o Google modularnom smartfonu

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat Ara: Novi detalji o Google modularnom smartfonu

Sećate li se projekta Ara, Googleove inicijative za pravljenje u potpunosti modularnog smartfona?

Google je nedavno objavio novi video, fokusiran prvenstveno na tim koji stoji iza projekta, ali je u njemu prikazao i interesantne detalje o onome što će možda biti budućnost smartfona.

U videu se vide rani prototipi glavog modula uređaja Endo, u koji se ubacuju svi ostali delovi.

Module na mestu drže magneti čija se snaga može kontrolisati i koji mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti održavani i bez stalnog dotoka električne energije.

Takođe, vide se neka dizajnerska rešenja koja stoje iza modularnog telefona, pa čak i neki davni prototipi.

Sledeća na rasporedu u okviru tog Google projekta je Ara Developer konferencija koja će se održati 15. i 16. aprila, a kompanija je obećala da će posle toga objaviti još jedan video.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Projekat Ara: Novi detalji o Google modularnom smartfonu

Izvor: B92, 04.Apr.2014

Sećate li se projekta Ara, Googleove inicijative za pravljenje u potpunosti modularnog smartfona?..Google je nedavno objavio novi video, fokusiran prvenstveno na tim koji stoji iza projekta, ali je u njemu prikazao i interesantne detalje o onome što će možda biti budućnost smartfona...U videu se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.