Program festivala Nauk nije bauk

Izvor: Studnel.com, 30.Mar.2016, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program festivala Nauk nije bauk

Direktor gimnazije Svetozar Marković Marijan Mišić kaže kako ove godine Nauk nije bauk ima preko 1200 učesnika i da je to rekord od kada postoji festival. Ono što je takođe drugačije u odnosu na prethodne godine je da će ovoga puta umesto Planetarijuma u ETŠ Nikola Tesla moći da se vidi Okeanijum, prezentacija o životu u okeanu i moru i o koralnim grebenima. Ulaz je besplatan, ali je broj posetilaca ograničen, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << je važno doći ranije i obezbediti svoje mesto na vreme, u skladu sa vremenom projekcija.
Predavanja 1. aprila počinju u 11:30, a naziv prvog je Šta je medijacija i koje su prednosti vršnjačke medijacije? Slede: Bajkovitost u nauci i značaj broja, Mali čovek u velikom ratu, skajp predavanje edukatorke iz NASA-e Rejčel Pauers, Kako ćemo programirati u budućnosti, Kompresija podataka. Da li su bitovi stišljivi? i Muzika o nama. Predavanja koja će biti održana 2. aprila su: Cloud Computing, Naši zaboravljeni velikani: Atanasije Stojković i Pavle Savić, Inženjeri među životinjama, Pojmovna metafora u nauci, Pesticidi i živi svet oko nas, Lekoviti sastojci biljaka – farmaceutska, farmakološka i kozmetička primena, Ce qui vous regarde... No hate, Sunce i mogućnosti iskorišćenja solarne energije u Srbiji i HAARP i cikloni nad Srbijom. Sva predavanja će biti održana u amfiteatru A4 u prizemlju Elektronskog fakulteta.

 Foto: Media i reform centar Niš
PR festivala Milan Petrović, na pitanje Studentskog dnevnog lista šta bi on izdvojio i šta nikako ne treba propustiti, odgovorio je: S kim god da sam razgovarao, bilo je previše zanimljivih stvari. Zaista, ne znam šta bih prvo izdvojio. Možda za najmlađe, biće jedno takmičenje u igrici Minecraft, njihova generacija doživljava to sada kao lego kockice, takmičenje u kreativnosti. Biće i radionica snimanja filma, koji će se i snimati i montirati na samom festivalu. S obzirom na to da sada ima 20 postavki više nego prethodne godine, Milan kaže da očekuje da će i posećenost biti još veća i nada se broju od 30 hiljada ljudi.
Naučne radionice o omiljenim temama će svi zainteresovani moći da pohađaju u sali 2 na prvom spratu na Elektronskom fakultetu. Različite performanse su rezervisane za Naučnu binu. Pored toga, 1. aprila u 18 sati u velikoj sali Univerziteta biće održana tribina na temu Energija, klima, opstanak, na kojoj će govoriti profesori sa PMF-a. Niz interaktivnih postavki biće postavljen u holu Elektronskog fakulteta, a više informacija o njima, kao i o vremenu svih projekcija možete naći na sajtu festivala.

nauk nije bauknauk nije bauk 8program festivalanaukaelektronski fakultet nisets nikola teslavelika salauniverzitet

Nastavak na Studnel.com...






Povezane vesti

Dva dana drugačijeg učenja i zabave na Festivalu „Nauk nije bauk“

Izvor: RadioCity.rs, 31.Mar.2016, 09:25

Posetioci  ovogodišnjeg Festivala  "Nauk nije bauk" koji  će se u organizaciji Gimnazije "Svetozar Marković" i uz podršku Elektronskog fakulteta ali i brojnih prijatelja i saradnika Festivala,  održati 8. put u Nišu, moći ćemo da dobijemo odgovore na mnoga pitanja iz raznih naučnih oblasti,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.