Program „Širom sveta neka cveta” za osnovce

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program „Širom sveta neka cveta” za osnovce

Besplatan ekološki program „Širom sveta neka cveta” održava se u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u naselju Veliki Mokri Lug, a trajaće do subote, 9. jula, od 10 do 15 sati.

Program je počeo u ponedeljak, a namenjen za 10-15 učenika viših razreda osnovne škole, sa ciljem da se podigne ekološka svest i da učenici i njihovi roditelji budu dobro obavešteni o mogućnostima ekološkog delovanja i o akcijama koje mogu preduzeti.

Program se sastoji od edukativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dela (prezentacija) gde će učenici kroz neformalno učenje biti upoznati sa ekologijom, zagađivačima, šta u svetu i kod nas čovek preduzima u borbi za očuvanje životne sredine, ali i sa ekološkim akcijama u drugim školama, kao i o tome kako da u očuvanje životne sredine uključe lokalnu sredinu.

Pored edukativnog dela, program će pratiti i kreativne radionice gde će učenici izdvojiti najveći ekološki problem u lokalnoj sredini u kojoj se nalazi njihova škola, a potom orediti naziv i osmisliti logo eko akcije za njihovu školu.

Program se realizuje pod pokroviteljstvom udruženja „Kreativno učenje hemije", na inicijativu Komisije za ekologiju i dobrobit životinja Gradske opštine Zvezdara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.