Prognoza RHMZ: Sneg, sneg i još snega

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoza RHMZ: Sneg, sneg i još snega

Beograd -- Danas na jugozapadu i jugu, a sutra i u većem delu Srbije očekuju nas obilnije snežne padavine i znatno povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 cm.

Danas se tako u većini krajeva, osim na severu, očekuju obilne snežne padavine i osetno povećanje visine snežnog pokrivača, a u planinskim predelima stvaranje snežnih nanosa, prognozira RHMZ.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -1, a najviša dnevna od -3 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 1 stepen. I za Beograd se prognozira oblačno, sa snegom, uz osetno povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 1.

Za petak se prognozira oblačno, ujutro i pre podne mestimično sa snegom. Od sredine dana prvo na jugu i jugozapadu, zatim i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina.

U subotu jutro hladno, u većini mesta sa umerenim mrazem, u nižim predelima maglovito. Tokom dana malo i umereno oblačno i suvo.

Od nedelje umereno do potpuno oblačno i malo toplije, mestimično sa slabom kišom i snegom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.