Problem u komunikaciji sa Građevinskom direkcijom Srbije

Izvor: Danas, 26.Sep.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem u komunikaciji sa Građevinskom direkcijom Srbije

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je juče grupu predstavnika stanara zgrada u naselju „Dr Ivana Ribara“, u kojima je zabeležena povećana koncentracija otrovnog fenola.

Stanari zgrada broj 100 i 102 u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, čiju izgradnju je finansirala Građevinska direkcija Srbije, od aprila osećaju smrad u stanovima, a kod dela stanara utvrđene su povišene koncentracije otrovnog fenola u organizmu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
U saopštenju iz kabineta poverenika navodi se da su predstavnici stanara u razgovoru ukazali na brojne probleme sa kojima su nakon useljenja suočeni, naglašavajući da „neprijatan miris“ zgrada nije jedini, već da problema ima mnogo u vezi sa neadekvatno izvedenim radovima i nekvalitetnom opremom.

- Stanare posebno zabrinjava to što postoje više nego ozbiljne indicije o prisustvu toksičkih, po zdravlje, veoma rizičnih materijala - piše u saopštenju.

Kako se navodi, kao poseban razlog obraćanja povereniku naglasili su probleme u komunikaciji sa Građevinskom direkcijom Srbije, koja im i pored više zahteva uskraćuje tražene informacija, odnosno relevantna dokumenta. S tim u vezi, predali su povereniku i formalnu žalbu protiv Građevinske direkcije.

Poverenik je, ne prejudicirajući ishod, naglasio potrebu i obavezu svih nadležnih organa da spreče moguće dalje negativne posledice po stanare, kao i da otklone sve dileme stavljajući im, u skladu sa zakonom, na raspolaganje relevantne dokumente, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Šabić: Ima pomaka, ali ima i žalbi

Izvor: B92, 26.Sep.2014

Srbija je napravila pomak u oblasti slobode pristupa informacijama od javnog značaja, ali još ima mnogo žalbi, kaže poverenik Rodoljub Šabić...Srbija je napravila pomak u oblasti slobode pristupa informacijama od javnog značaja, ali činjenica da poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.