Prijatelji za ceo život

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijatelji za ceo život

Povratak tradicije druženje srpske dece petkom uveče u Srpskom centru u Bonirigu razlog je za veliku radost mališana, ali i ništa manje zadovoljstvo njihovih roditelja i samog kluba, čiji su čelnici nakon zastoja odlučili da ponovno pokrenu ovu aktivnost koja bi trebalo da se održava barem jednom mesečno.

- Ukoliko interes bude rastao, rado ćemo organizovati i češće druženje dece i njihovu igru s drugarima - kaže za "Vesti" Stana Borovina, marketing menadžer kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Bonirigu.

Ona je istakla i da su dečija okupljanja samo prvi u nizu koraka ka što boljem povezivanju najmlađih pripadnika srpske zajednice u Sidneju.

- Odlučili smo se da ponovo organizujemo druženja najmlađih u našem klubu i da im omogućimo da se upoznaju s vršnjacima, sa kojima će, verujemo, vrlo brzo krenuti i da uče folklor i treniraju fudbal u našem klubu. I moja generacija je započela druženje upravo ovde i danas su mnogi od nas aktivno uključeni u rad kluba, kao članovi uprave i organizatori rada kluba - kaže Borovina i dodaje da će 25. decembra njena generacija organizovati srpsko zabavno veče s muzikom iz devedesetih, koju su slušali u ranoj mladosti.

- Tako će se jednog dana i ova deca sećati prvih dolazaka u svoj klub i preuzeće naše aktivnosti - zaključila je Stana.

Među roditeljima koji su doveli svoju decu da se upoznaju s novim drugarima je i Olja Pajević.

- Veoma sam zadovoljna što ljudi iz našeg kluba imaju sluha za potrebe zajednice i što nam pomažu da se deca okupe i kroz igru stiču nova drugarstva. Nije nam teško da se posle radne sedmice u petak uveče posvetimo deci i omogućimo im druženje od kog će jednog dana imati lepe uspomene i korisna iskustva. Volela bih da se u vreme igre pušta i naša muzika, primerena uzrastu mališana. Toliko ima naših lepih pesama za decu koje bi, sigurna sam, mališani prihvatili. Podržaću zato ove ideje i nadam se da ćemo istrajati u nastojanju da našoj deci omogućimo druženja - rekla je Olja Pajević.

Dok se deca zabavljaju, roditelji se druže u ostalim klupskim prostorijama, u restoranu i u bašti, u kojoj se čuje muzika orkestra Dragana Vujadinovića.

U Srpskom klubu u Bonirigu uveliko se pripremaju za dolazak 2019. godine. Kako nas je obavestio potpresednik kluba Jovan Čubrilo, klub će organizovati doček Nove godine 31. decembra, kao i proslavu Srpske nove godine, 13. januara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.