Prevremeni parlamentarni izbori u septembru?

Izvor: B92, 19.Maj.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevremeni parlamentarni izbori u septembru?

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen založio se, nakon razgovora sa Sebastijanom Kurcom, za održavanje prevremenih izbora početkom septembra.

Kancelar Kurc predložio je juče predsedniku Austrije raspisivanje prevremenih izbora nakon što su u javnost dospeli video snimci na kojima se vidi kako Hajnc Kristijan Štrahe nudi jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci.

Kurc i Van der Belen razgovarali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas sat vremena o aktuelnoj situaciji nastaloj nakon ostavke čelnika FPO i odluke šefa vlade da prekine koaliciju sa tom partijom.

U obraćanju medijima posle sastanka Van der Belen se izjasnio za održavanje prevremenih izbora početkom septembra.

On je istakao da sve mora biti učinjeno kako bi se povratilo poverenje gradjana.

Kurc je istakao da namerava da nastavi rad do izbora „u miru“, a da li će slobodarski ministri do tada ostati u vladi ostalo je otvoreno, pošto ni on, a ni predsednik nisu odgovarali na ta pitanja.

Kancelar je najavio da će narednih dana razgovarati sa novim šefom FPO Norbertom Hoferom, kao i saliderima drugih parlamentarnih partija o nastavku rada vlade do izbora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.