Pretnje napadima u srcu Berlina

Izvor: RTS, 04.Apr.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje napadima "u srcu Berlina"

Islamistički veb-sajt koji koristi Al kaida zapretio napadom na "srce Berlina" ukoliko Nemačka ne oslobodi jednu uhapšenu militantkinju. Vi treba da naučite lekciju iz onoga što se dogodilo u Francuskoj, navodi se u poruci Al kaide.

U saopštenju jednog islamističkog veb-sajta koji koristi Al Kaida, zaprećeno je napadom na "srce Berlina" ukoliko Nemačka ne oslobodi jednu njihovu uhapšenu militantkinju, prenosi AFP.

"Ovo je specijalna poruka staroj nemačkoj dami >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (kancelarki Angeli) Merkel, vi treba da naučite lekciju iz onoga što se dogodilo u Francuskoj", navodi se u nepotpisanoj poruci na jednom od najvećih sajtova Al Kaide.

"Odmah oslobodite Um Seif Al-Islam Al-Ansarija pre nego što još jedan Muhamed Merah napadne u srcu Berlina", navodi se u poruci.

Inače, Muhamed Merah je prošlog meseca ubio sedam ljudi u francuskom gradu Tuluzu.

Severnoafričko krilo Al Kaide, "Al Kaida u islamskom Magrebu" , saopštilo je da u zatočeništvu drži nemačkog inženjera Edgara Raupaha, koji je u januaru kidnapovan u nigerijskom gradu Kanou.

Oni žele da ga razmene za Felis Lovic, čije je muslimansko ime Um Seif Al Islam Al-Ansarija.

"Mnogi muslimani su čuli šta ste uradili Um Seif, vi ste joj pocepali veo i pocepali njenu odeću", piše u saopštenju.

Nigerijske vlasti su zatvorile pet ljudi, uključujući jednog iz Mauritanije, za koje se veruje da su povezani za kidnapovanje izvršeno u januaru.

Četiri od osumnjičenih su uhapšeni u napadu na supermarket u gradu Kanou čiji je vlasnik Mauritanac, dok je peti uhapšen u posebnoj akciji.

Nigerijski bezbednosni funkcioneri rekli su da je u vreme martovskih napada tokom hapšenja zaplenjen kompjuter u kojem je pronađeno uputstvo za jednu akciju "Al Kaide u islamskom Magrebu".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.