Pretežno suvi kolovozi

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretežno suvi kolovozi

U većem delu Srbije saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, osim u višim planiniskim predelima gde su kolovozi mokri. Saobraćaj je umerenog intenziteta, nama zadržavanja na graničnim prelazima, saopštio Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj se u većem delu Srbije odvija po pretežno suvim kolovozima, osim u višim planiniskim predelima gde su kolovozi mokri, dok je vidljivost smanjena duž toka Drine, od Loznice do Bajine Bašte, i preko Crnog vrha, saopštio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta, a zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Vozačima se skreće pažnja na učestalu pojavu odrona na deonicama koje su trasirane duž nestabilnih kamenih kosina, odnosno duž klisura i useka. Najčešće, odroni se događaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Za šlepere i kamione zabranjena je vožnja na putevima R-105 Brestovac-Gornjak-Žagubica, R-119a Jošanička Banja - Kopaonik, R-119a Kopaonik-Rudnica, R-218a Kopaonik-Jaram i R-veza sa R234 Mitrova reka - Golija.  Zbog odrona, na regionalnom putu R-226, deonica Čacak-Sastavci-Leušić, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu R-247, deonica od Vlaškog Polja do Dobrog Polja, saobraćaj se, u dužini od 15 metara, obavlja jednom kolovoznom trakom, dok je za kamione s prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj.

Na beogradskom mostu "Gazela" saobraćaj je u oba smera zabranjen za sva teretna vozila čija ukupna težina prelazi 3,5 tona.

Zatvorena je naplatna rampa Tranšped na auto-putu E-75, deonica Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, zbog čega se vozila usmeravaju na sledeću naplatnu rampu Vrčin.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju autoputa E-75, deonica Beograd-Niš, i sanacije naplatnih rampi, za saobraćaj je zatvorena rampa za isključenje vozila sa autoputa iz smera Beograd-Smederevo, kao i uključenje na naplatnoj rampi Smederevo. Kao alternativni pravac, preporučuje se korišćenje petlje Požarevac.

U toku su završni radovi na sanaciji mostova na Ibarskoj magistrali, deonica od Preljine do Lađevaca, koja je duga oko 15 kilometara. Saobraćaj se obavlja bez zastoja i posebnih ograničenja, uz smanjenu brzinu vozila.

Na magistralnom putu M-22.1 deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima nosivosti preko 12 tona.

Uključenje i isključenje sa autputa E-75, deonica Beograd-Subotica, u zoni temerinske raskrsnice kod Novog Sada normalizovano je za sve kategorije vozila.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na mostu preko Tamiša kod Sečnja na magistralnom putu M 7.1, deonica Zrenjanin-Vršac, i preusmeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-25.1, na deonici kroz Đerdapsku klisuru, zbog radova je zatvorena jedna traka puta na delu od Tekije ka brani, pa se saobraćaj odvija naizmenčnim propuštanjem vozila.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na petnaestom kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Spiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom prema postavljenoj signalizaciji. Saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila.

Zbog radova na mostu preko reke Pek u opštini Golubac, za saobraćaj je zatvoren regionalni put R-108a Miljevići-Srednjevo. Alternativni put iz Srenjeva je put R-108a do Velikog Gradišta, pa put M25.1 do Braničeva i potom R-108 do Miljevića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.