Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo muzičar Milorad Mića Nikolić

BEOGRAD - Kompozitor, instrumentalista, aranžer i pjevač narodne muzike Milorad Mića Nikolić (60) preminuo je u srijedu u Beogradu poslije kratke i teške bolesti. Bolovao je od karcinoma pluća, koji, nažalost, nije uspio da pobijedi. Bio je i težak srčani bolesnik.

Mića je rođen 21. aprila 1958. u Šapcu, bio je prvi solista orguljaš u Evropi i autor mnogih pjesama, a među najpoznatijima su "Lepotica grada" (Šaban Šaulić), "Kako mi nedostaješ" (Haris Džinović), >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "Ti, ona i ja" (Snežana Đurišić), "Srećo moja, moje zlato" (Vida Pavlović)...

Bio je tri godine u braku sa pjevačicom Vericom Šerifović, za koju je takođe napisao nekoliko pjesama, kao i za njenu kćerku Mariju. Malo je poznato da je ovaj muzičar autor nekoliko najvećih hitova evrovizijske pobjednice "Nije ljubav to", "Deo prošlosti" i "Sama i nervozna".

"Napustio nas je Mića Nikolić. Njegovim odlaskom naša muzika ostaje uskraćena za mnoge hitove koje je tako lako stvarao. Saosećam sa bolom mog prijatelja i saradnika Saše Nikolića", napisala je na Twitteru Marija Šerifović.

Danas nas je napustio Mića Nikolić. Njegovim odlaskom naša muzika ostaje uskraćena za mnoge hitove koje je tako lako stvarao. Saosećam sa bolom mog prijatelja i saradnika Saše Nikolića.

 (novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.