Preminuo još jedan Putinov protivnik FOTO

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 09:54

Preminuo još jedan Putinov protivnik FOTO

Ruski fotograf Dmitrij Markov preminuo je u 42. godini.

To su preneli lokalni mediji u njegovom rodnom gradu Pskovu, pozivajući se na njegove prijatelje, a prenosi Moscow Times.

Markov, koji se oslanjao isključivo na iPhone za svoju fotografiju, postao je poznat po snimanju slika svakodnevnog života u Rusiji i njenim regionima.

Njegova fotografija maskiranog policajca specijalnih snaga koji sedi ispod portreta predsednika Vladimira Putina postala je simbol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protesta 2021. godine protiv zatvaranja kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je preminuo juče, na isti dan kad i Markov.

Ova fotografija je prodata za 2 miliona rubalja (21.760 dolara) na online aukciji, a prihod je išao ljudima koji su bili uhapšeni ili kažnjeni tokom protesta u podršci Navaljnom.

Volontirao je u sirotištu i radio kao pomoćni nastavnik u dobrotvornoj organizaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom.

Objavio je tri knjige svoje fotografije, a njegova Instagram stranica sa fotografijama Rusije ima više od 800.000 pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.