Izvor: S media, 20.Feb.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula slikarka Marijana Žebeljan

Marijana Žebeljan rođena je u Kotoru 1974. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek grafika. Imala je brojne samostalne i kolektivne izložbe u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Rusiji.

Slike i crteži Jelene Spasojević

Dobitnica je brojnih, prestižnih međunarodnih nagrada za slikarstvo. Predstavljala je SCG na Bijenalu savremene umetnosti u Firenci, a dobitnica je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i nagrade Bijenala savremene umetnosti u Sankt Peterburgu 2007. godine.

Dobitnica je počasne nagrade "Palm Art Award" u Lajpcigu 2005. godine, kao i jedne od nagrada na "The Best of 123 Soho" 2005. godine.

Marijana Žebeljan je bila poznata i kao dizajner, a svoje proizvode je izlagala i prodavala veoma uspešno u urbanim modnim centrima Evrope.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.