Izvor: Beta, 09.Feb.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Južne Afrike pred sudom

Najviši sud u Južnoj Africi razmatra slučaj predsednika Džejkoba Zume koji je optužen za kršenje Ustava zbog trošenja novca iz državnog budžeta na opremanje privatne kuće.Zumin slučaj doveden je do Ustavnog suda inicijativom opozicionih partija, a sudski proces prikazan je danas u direktnom prenosu na televiziji.Partije navode da je od Zume zatraženo da, prema preporuci državne agencije za nadzor iz 2014. godine, vrati deo iznosa od oko 20 miliona dolara.Kabinet Zume je 3. februara saopštio da je on spreman da nadoknadi deo novca, dok njegovi kritičari smatraju da time želi da izbegne neprijatnost zbog razmatranja njegovog slučaja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PREDSEDNIK JUŽNE AFRIKE NA SUDU: Spiskao državne pare na luksuznu vilu

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016

Najviši sud u Južnoj Africi razmatra slučaj predsednika Džejkoba Zume koji je optužen za kršenje Ustava zbog trošenja novca iz državnog budžeta na opremanje privatne kuće...Zumin slučaj doveden je do Ustavnog suda inicijativom opozicionih partija, a sudski proces prikazan je danas u direknom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.