Predsedniče Vučić i gospodine Tači VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predsedniče Vučić" i "gospodine Tači" VIDEO

Beograd -- Govoreći o sednici SB UN posvećenoj Kosovu, ministar spoljnih poslova Srbije kaže da se na njoj čuo stav svih članica Saveta bezbednosti.

To je rezultat te sednice jer, kako ističe za TV Prva, teško da će Priština povući svoje poteze.

„Čuli smo mišljenje svih članica Saveta bezbednosti i ono što je bitno je da je jasno rečeno da je formiranje oružanih snaga potez koji je suprotan i krši rezoluciju 1244. Takođe, od 15 zemalja članica SB, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest nije priznalo nezavisnost Kosova“, istakao je Ivica Dačić.

Na pitanje da prokomentariše sve o čemu se govorilo na toj sednici SB, Dačić kaže da i ako se sve sabere „ne bi mogli reći da smo čulu nešto novo u odnosu na već postojeće stavove.

„Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse“, kazao je Dačić.

Ali, dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali s „predsedniče Vučić“, a Tačiju sa „gospodine Tači“.

Dačić je rekao i da se Priština ponaša kao razmaženo dete koje kada ne dobije svoju igračku ili ono što želi, histeriše. „Tako su ih navikli i zato treba da ih vaspitaju.“

Upitan o sporazumu koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spremio za Srbiju i predstavio ambasadorime Kvinte, Dačić poručuje da Haradinaj „može taj sporazum da okači u hodnik skupštine Kosova. Takav mu je domet“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"PREDSEDNIČE VUČIĆ" I "GOSPODINE TAČI" Dačiću je jedna stvar sa sednice SB UN posebno ZAPALA ZA OKO

Izvor: Blic, 18.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je, nakon sednice SB UN održane sinoć u Njujorku, da se tamo čuo stav svih članica Saveta bezbednosti kada je reč o Kosovu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.