Predsedniče Vučić i gospodine Tači (VIDEO)

Izvor: Prva.rs, 18.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predsedniče Vučić" i "gospodine Tači" (VIDEO)

To je rezultat te sednice jer, kako ističe za TV Prva, teško da će Priština povući svoje poteze.
„Čuli smo mišljenje svih članica Saveta bezbednosti i ono što je bitno je da je jasno rečeno da je formiranje oružanih snaga potez koji je suprotan i krši rezoluciju 1244. Takođe, od 15 zemalja članica SB, šest nije priznalo nezavinsost Kosova“, istakao je Ivica Dačić.
Na pitanje da prokomentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sve o čemu se govorilo na toj sednici SB, Dačić kaže da i ako se sve sabere „ne bi mogli reći da smo čulu nešto novo u odnosu na već postojeće stavove.
„Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse“, kazao je Dačić.
Ali, dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali s „predsedniče Vučić“, a Tačiju sa „gospodine Tači“.
Dačić je rekao i da se Priština ponaša kao razmaženo dete koje kada ne dobije svoju igračku ili ono što želi, histeriše. „Tako su ih navikli i zato treba da ih vaspitaju“.
Upitan o sporazumu koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spremio za Srbiju i predstavio ambasadorime Kvinte, Dačić poručuje da Haradinaj „može taj sporazum da okači u hodnik skupštine Kosova. Takav mu je domet“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.