Povratak u Kan Junis

Izvor: VOA, 08.Apr.2024, 19:26

Povratak u Kan Junis

Meštani Kan Junisa u Pojasu Gaze vraćaju se u taj grad pošto je izraelska vojska objavila da povlači trupe sa tog područja. Mesto u kom su živeli neprepoznatljivo je od posledica razaranja. Dok se iščekuje ishod pregovora o prekidu vatre između Izraela i ekstremista Hamasa, koje SAD smatraju terorističkom organizacijom -međunarodna javnost upozorava da je život civila u Gazi sve teži i da im preti glad. Polugodišnji sukob otpočeo je nakon upada Hamasa na jug Izraela što je za posledicu imalo smrt 1.200 ljudi i otmicu njih više od 200. Zvaničnici u Gazi, koji su pod kontrolom Hamasa, tvde da je u izraelskoj ofanzivi, tokom šest meseci, poginulo više od 33.000 ljudi.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

ZATIŠJE PRED BURU Šta se krije iza odluke Izraela da se povuče sa juga Gaze? RAT JE DALEKO OD KRAJA

Izvor: Blic, 08.Apr.2024

Nakon višemesečnih krvavih sukoba, izraelska vojska povukla je svoje kopnene snage iz Kan Junisa na jugu Gaze, što je otvorilo pitanja o budućem smeru rata u vreme kad Iran preti osvetom nakon izraelskog raketnog napada na kompleks iranske ambasade u Siriji, a delegacije Hamasa i Izraela ponovo pregovaraju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.