Potonuo brod sa imigrantima na Karibima

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod sa imigrantima na Karibima

Najmanje 4 osobe su poginule, a 85 se vodi kao nestalo kada je brod, sa skoro 200 imigranata sa Haitija, udario u podvodni greben, a potom se prevrnuo. Mediji prenose da je brod pokušao da izbegne policijsku patrolu, zbog čega je morao da rizikuje i približi se grebenu.

Brod koji je prevozio oko 200 imigranata sa karipskog ostrva Haiti, udario je u podzemni greben u blizini ostrva Turks i Kaikos, prevrnuo se i potonuo. Spasilačke ekipe pronašle su 4 beživotna tela, a 85 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imigranata se vodi kao nestalo. Strahuje se da je daleko veći broj imigranata poginuo u nesreći, javlja agencija Asošijeted pres.

Spasilačke službe, kojima pomažu pripadnici američke obalne straže, uspele su da pronađu 85 preživelih u moru, nedaleko od potonule olupine broda.

Pronađena su samo četiri tela nastradalih putnika, a strahuje se da su svi ostali imigranati, koji se vode kao nestali, izgubio život u nesreći.

Brod pokušao da izbegne policijsk upatrolu

Kako prenosi Bi-Bi-Si, brod je krenuo na trodnevno putovanje. Pokušavajući da izbegne policijsku patrolu brod je morao da rizikuje i približi se grebenu, što je uzrokovalo brodolom.

"Naš glavni cilj u ovom trenutku je da dođemo do svih koji su u vodi i medicinski zbrinemo one kojima je to potrebno", izjavila je portparol američke obalne straže u Majamiju, Sabrina Elgamal.

Među preživelima je i puno teško povređenih, koji su prebačeni u bolnice na ostrva Turks i Kaikos.

Ta dva ostrva su deo britanske teritorije u Atlantskom okeanu, između Bahama i Haitija.

Imigranti sa Haitija često putuju između karipskih ostrva u prepunim brodovima, u potrazi za boljim životom na Bahamima ili Floridi.

Američka obalna straža prošle sedmice presrela je prepun brod sa 124 imigranta na oko 240 kilometara od mesta gde se dogodila poslednja nesreća.

Imigranti sa tog broda su u ponedeljak vraćeni na Haiti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.