Poslednji protest u Gazi pred tromesečnu pauzu

Izvor: Beta, 27.Dec.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji protest u Gazi pred tromesečnu pauzu

Nekoliko stotina Palestinaca učestvovalo je danas u nedeljnim demonstracijama duž barijere koja deli Pojas Gaze od Izraela, u poslednjem takvom okupljanju pred tromesečnu pauzu protesta kako su naveli organizatori.Pod kišom i vetrom broj izašlih na ove proteste, koje podržava islamistički pokret Hamas na vlasti u palestinskoj enklavi, bio je najmanji u poslednjih nekoliko meseci, rekao je novinar agencije Frans pres.Blizu gradova Kan Junes i Rafah, južno od Gaze demonstranti su se približili granici i izraelske vojnike gadjali kamenjem, molotovljevim koktelima i eksplozivom. Ipak prema istim izvorima tenzije su bile manje nego ranijih nedelja.Izraelski vojnici uzvraćali su suzavcem, ali nisu koristili bojeve metke.Sledeće okupljanje biće 30 marta, rekao je juče za Frans pres Talal Abu Zarifa, član odbora koji organizuje te demonstracije nazvane "marševi za povratak" koji su održavani svakog petka više od godinu i po dana.Nije dat nikakav razlog za ovaj prekid, mada je postepeno padao broj učesnika u protestima. Abu Zarifa juče je rekao da će od marta protesti biti jednom mesečno, a ne jednom nedeljno.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poslednji protest pred TROMESEČNU PAUZU: Od marta stradalo najmanje 348 Palestinaca

Izvor: Blic, 28.Dec.2019, 01:33

Nekoliko stotina Palestinaca učestvovalo je na protestima duž granice Pojasa Gaze i Izraela, poslednji put pred tromesečnu pauzu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.