Poruka radnika kragujevačke Hitne: Prestajemo da postojimo

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka radnika kragujevačke Hitne: Prestajemo da postojimo

Vozači i tehničari u kragujevačkoj Hitnoj pomoći protestovali su ispred Skupštine grada i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje zbog odluke Državne revizorske institucije da im se smanje koeficijenti, a samim tim i zarade.

Takva odluka je usledila nakon kontrole krajem prošle godine kada je Državna revizorska institucija utvrdila da su koeficijenti zaposlenog nemedicinskog osoblja u suprotnosti sa uredbom Vlade.

Zaposleni tvrde da će promena koeficijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uticati i na promenu njihovih radnih zaduženja, tako da vozači više neće moći da pomažu lekarima na terenu.

"Hitna pomoć više neće postojati ovakva kakva je bila. Mi ćemo se svesti na neko kućno lečenje", kaže lekarka Hitne pomoći Aleksandra Vasović.

Dodaju i da će ovakva odluka vezati ruke i medicinskim tehničarima.

"Građani ostaju bez neodložne pomoći. U tom slučaju ja ne smem da reanimiram. Jer ako reanimiram i to ne uradim to dobro, sutra mogu da se suočim sa tužbom", kaže Darko Spasić, medicinski tehničar.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Štrajk zaposlenih u Hitnoj pomoći u Kragujevcu

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2016

Vozači i tehničari u kragujevačkoj Hitnoj pomoći protestovali su ispred Skupštine grada i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje zbog odluke Državne revizorske institucije da im se smanje koeficijenti, a samim tim i zarade...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.