Poruka S. Koreji: Odgovorićemo

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 12:39

Poruka S. Koreji: Odgovorićemo

Seul -- Južna Koreja će snažno odgovoriti na bilo kakvu provokativnu vojnu akciju Severne Koreje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane u Seulu.

Ranije danas Severna Koreja digla je u vazduh kancelariju za vezu dve Koreje u pograničnom gradu Kesong.

Ministarstvo je navelo da južnokorejska vojska pažljivo i danonoćno prati pokrete severnokorejske vojske i da daje sve od sebe da spreči da trenutna situacija eskalira u vojnu krizu, prenosi agencija Jonhap. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dizanje u vazduh kancelarije za vezu izazvalo je zabrinutost da bi Sever mogao da ostvari i druge pretnje protiv Seula, uključujući slanje vojske u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje, na šta je Pjnogjang upozorio danas, pre nego što je srušio kancelariju.

Rušenje kancelarije za vezu usledilo je tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije" i vojne kanale komunikacije, kao odgovor na slanje propagandnih letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.