Popović predstavio ekonomski bilten DSS-a

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović predstavio ekonomski bilten DSS-a

Predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije Nenad Popović predstavio je u Knez Mihailovoj ulici bilten tog saveta "Ekonomski argument", kritikujući pritom način na koji se vlast u Srbiji odnosi prema posledicama svetske ekonomske krize.

Popović je rekao da svetska kriza "preti da parališe privredu Srbije" i da "vlada nema nikakvu strategiju da to spreči", dodajući da je u postojećoj situaciji potreban "krizni menadžment" za koji su potrebni "i drugi ljudi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Odluka vlade da zamrzne plate zaposlenih u javnom sektoru dolazi u trenutku kada sve redom poskupljuje, od komunalnih usluga do osnovnih životnih namirnica", rekao je Popović, prozivajući vladu da se "ponaša rasipnički".

Ocenio je i da su "građani i penzioneri Srbije obmanuti obećanjima o podeli besplatnih akcija i povećanju visine prosečne penzije na nivo od 70 odsto prosečne plate" i da "umesto obećanja da će u Srbiji biti otvoreno dvesta hiljada novih radnih mesta, počinju masovna otpuštanja širom zemlje".

Popović je kazao da su ekonomski stručnjaci DSS "spremni da preuzmu inicijativu u predlaganju mera za izlazak iz ekonomske krize" i da će "ubuduće voditi proaktivnu politiku kada je u pitanju ekonomija i ekonomska budućnost građana Srbije".

Drugim državama nije trebao Međunarodni monetarni fond, kaže Popović, navodeći kao primer Hrvatsku koja je, kako je rekao, u težoj situaciji od Srbije jer je zaduženija, a "nije prihvatila MMF zato što imaju svoje Ministarstvo ekonomije i razvoja koje je sposobno da se uhvati ukoštac sa problemima i da ih reši".

"Naša ministarstva i ministri koji se bave ekonomijom nisu sposobni to da urade i nama treba tutor u licu MMF-a", ocenio je funkcioner DSS.

Tokom promocije biltena, Popoviću su se pridružile i stranačke kolege Radomir Naumov i Aleksandar Popović, bivši ministri, koji su razgovarali sa građanima, kao i omladina ove stranke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.