Ponavlja se suđenje navijačima Partizana

Izvor: RTS, 07.Jul.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje navijačima Partizana

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu navijačima Partizanove grupe “Alkatraz” Marku Isakoviću i Vladimiru Maljkoviću, koji su u januaru oslobođeni optužbi za ubistvo Ivana Petrovića, navijača grupe "Zabranjeni". Istom presudom sud je naložio da se suđenje ponovi, ali pred potpuno novim sudskim većem Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda, preneo je Tanjug.

Isaković i Maljković su bili oslobođeni zbog nedostatka dokaza da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvršili teško ubistvo oktobra 2011. godine. Njihov saučesnik Milan Krasić bio je osuđen na maksimalnu kaznu zbog neprijavljivanja učinioca krivičnog dela.

Nakon oslobađajuće presude od 24. januara ove godine, Viši sud je ukinuo poternicu koja je bila raspisana za Isakovićem i Maljkovićem kojima je suđeno u odsustvu.

Suđenje članovima "Alkatraza" biće ponovljeno zbog optužbi da su 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu, iz "audija A6" pucali na nekoliko pripadnika grupe "Zabranjeni", kada je Ivan Petrović ubijen, dok je Đorđe S. (21), ranjen u potkolenicu.

Po oceni Apelacionog suda, prvostepena presuda je morala biti ukinuta jer je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

"Izreka presude je nerazumljiva, što je posledica nepravilno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novo suđenje navijačima Partizana

Izvor: B92, 07.Jul.2014

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu naložio je da se ponovi suđenje navijačima grupe "Alkatraz" Marku Isakoviću i Vladimiru Maljkoviću zbog ubistva Ivana Petrovića...Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su dvojica navijača Partizanove grupe Alkatraz Marko Isaković i Vladimir Maljković...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.