Pomoć samohranim roditeljima

Izvor: B92, 09.Sep.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć samohranim roditeljima

Beograd -- Grad Beograd je obezbedio pomoć za samohrane roditelje učenika završnih godina srednjih škola tako što će snositi 25 odsto troškova za maturske ekskurzije.

Ovo pravo samohrani roditelji takodje mogu da ostvare i za regresiranje rekreativne nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i za ekskurzije osnovaca od petog do osmog razreda.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uputio je dopis direktorima svih škola, kako i na koji način roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da ostvare pravo na regres. "Direktori su dužni da pomenuto obaveštenje proslede učiteljima i razrednim starešinama, kako bi roditelji blagovremeno bili informisani na koji način da podnesu zahtev Sekretarijatu", kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Ona ističe da je regresiranje maturskih ekskurzija i rekreativne nastave, samo jedna u nizu mera koje grad Beograd preduzima u cilju podrške deci i njihovim roditeljima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.