Politički angažman sindikata?

Izvor: RTS, 05.Jun.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički angažman sindikata?

Savez samostalnih sindikata Srbije možda će se politički angažovati, da bi efikasnije ostvarivao ciljeve za koje se zalaže, kaže predsednik Sindikata Ljubisav Orbović. Ideja o tome potekla od članstva, istakao Orbović.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je mogućnost da se organizacija politički angažuje, da bi efikasnije ostvarivala ciljeve za koje se zalaže.

Ideja o političkom angažovanju potekla je od članstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je shvatilo da je to način da se efikasnije dođe do rezultata, jer protesti ne daju nikakve efekte, rekao je Orbović i naveo da u ovom trenutku nijedna od političkih opcija ne štiti interese zaposlenih.

"Otuda to interesovanje u sindikalnim redovima. Još ništa nije definitivno. Reč je o razmišljanju, a to je jedan od modela", rekao je Orbović.

"To bi mogao biti izlaz, s obzirom na to da radnicima prete restriktivne mere i smanjenje prava, bilo da je reč o Zakonu o penzijskom osiguranju, Zakonu o radu ili zdravstvenom osiguranju", kaže Ljubisav Orbović.

Orbović ističe da je Sindikat potrošio mnogo energije, a da su efekti bili vrlo mali.

Orbović očekuje napade na Sindikat zbog ovakvih ideja, ali kaže da napadi postoje i dolaze od onih koji tvrde da su sindikati neefikasni pokušavajući da na taj način razbiju jedinstvo radnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.