Pogledajte Teslin top u akciji (VIDEO)

Izvor: B92, 13.Sep.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte Teslin top u akciji (VIDEO)

Da li ste se ikada zapitali šta se dogodi kada neko u vas puca iz Teslinog topa napona 10.000 volti?

Met Inman odgovorio je na ovo pitanje u simpatičnom videu objavljenom na mreži YouTube. On je sa drugarom Metom Hardingom odlučio da ga testira.

Harding drži neonsku sijalicu dok Inman puca iz topa. Budući da se Hardingovo telo u ovakvoj prilici ponaša kao provodnik, sijalica u njegovoj ruci svetli.

Ovo oružje, zapravo je portabl Teslin kalem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se smatra jednim od najvažnijih otkrića ovog naučnika. Visokofrekventni transformator u stanju je da prevori visoki napon u električnu energiju.

Inman je ujedno i tvorac ideje o pokretanju izgradnje Teslinog muzeja, uspeo je mesec dana pre isteka roka da sakupi novac potreban za realizaciju svoje ideje, u čemu su mu pomogli i građani Srbije.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte Teslin top u akciji

Izvor: medio.rs, 14.Sep.2012, 01:02

Da li ste se ikada zapitali šta se dogodi kada neko u vas puca iz Teslinog topa napona 10.000 volti?

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.