Poginuo mladić u Kragujevcu

Izvor: RTS, 21.Jul.2010, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo mladić u Kragujevcu

Poginuo dvadesetpetogodišnji mladić, kada je pao sa krova fabrike "Zastava", radeći na njegovoj sanaciji.

Dvadesetpetogodišnji radnik iz Vrbasa, koji je radio na sanaciji krova u "Zastavi", pao je jutros i poginuo, potvrdio je za RTS predsednik Samostalnog sindikata "Zastava automobila" Zoran Mihajlović.

Mladić je radio u firmi "Trimo" u Vrbasu, koje je angažovano na izvođenju radova, na popravci krova fabričke hale, kada je pao sa visine od preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 20 metara.

Prema izjavama očevidaca, mladić je pao sa ivice krova i imao je samo zaštitni šlem. Nesreća se desila jutros oko 6.30 časova.

Inspektor rada u Kragujevcu Ljubiša Petković je, zbog jutrošnjeg incidenta, naložio zabranu daljih radova na sanaciji krova u pogonu "Mehanička obrada" u fabrici "Fijat automobili Srbija".

Petković je rekao da je nesrećni mladić radio za firmu "Zormont", koju je angažovala firma "Trimo", kao i da je sa krova pao na ivicu parkiranog kamiona i polomio kičmu.

Predsednik Upravnog odbora preduzeća "Zastave vozila" Aleksandar Ljubić je izjavio da svi radnici imaju zaštitnu opremu, odnosno zaštitno uže, zaštitni opasac i šlem, ali da nikome nije poznato zašto je Čavrak jutros nije koristio.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.