Podrška turskim protestima iz BG

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška turskim protestima iz BG

Beograd -- Dvadesetak građana okupilo se juče ispred Ambasade Turske u Beogradu u znak podrške protestima građana u toj zemlji.

Vesna Jusuk iz Zelene omladine Srbije rekla je agenciji Beta da su se građani okupili kako bi pružili podršku građanima Turske koji, kako je navela, u ovom trenutku u svojoj zemlji prolaze kroz pravu revoluciju.

Jusukova je rekla da su protesti u Turskoj počeli kada su se građani u Istanbulu okupili da zaštite jedan park, a potom su se protesti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proširili i na druge gradove u toj zemlji.

Protest se, prema njenim rečima, pretvorio u pravu revoluciju i opštu borbu za prava građana Turske, koji traže veće učešće u političkom odlučivanju.

Na protestu u Beogradu je bilo i državljana Turske, a demonstranti su nosili transparente podrške građanima Turske koji traže veća politička prava.

Poziv za okupljanje u Beogradu upućen je preko društvenih mreža na internetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GR: Podrška turskim demonstrantima

Izvor: B92, 03.Jun.2013

Atina -- Nekoliko hiljada grčkih levičara okupilo se dva odvojena mesta u Atini u znak podrške turskim demonstrantima koji protestuju četvrti dan za redom..."Autoritarizam je slomljen na ulici, solidarnost sa turskim narodom. Od trga Taksim do Atine, borimo se protiv siromaštva i gladi", uzvikivalo...

Nastavak na B92...

Dvadesetak aktivista "Zelene omladine Srbije" protestovalo ispred ambasade Turske

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 15:36

Oko 20 aktivista organizacije "Zelena omladina Srbije" okupilo se danas ispred ambasade Turske u Beogradu da pruže podršku narodu te zemlje u njihovoj borbi za poštovanje osnovnih ljudskih prava. Na hiljade ljudi proteklih dana u Istanbulu i drugim većim turskim gradovima demonstrira nezadovoljni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.