Podmladite kožu  uz bezbolne tretmane

Izvor: Blic, 04.Apr.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmladite kožu uz bezbolne tretmane

Podmlađivanje lica i tela nekada je bilo moguće samo plastičnom operacijom i skalpelom. Danas je takozvana antiejdžing medicina toliko napredovala da specijalno obučeni dermatolozi mogu vidno usporiti proces starenja i podmladiti kožu lica i tela brzim i bezbolnim metodama.

Ovakvi tretmani ne iziskuju oporavak, tako da se odmah može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Potpuno su bezbedni, uglavnom bezbolni i mnogo jeftiniji od hirurških intervencija podmlađivanja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojih je najpoznatiji lifting lica. Naravno kao i pre svakog drugog tretmana trebalo bi da se raspitate o kontraidikacijama. Doktorka Jelica Blažić, specijalista dermatovenerologije, objašnjava kakvi sve tretmani podmlađivanja postoje. Koji metod će biti preporučen zavisi od godina i izgleda osobe koja želi da se podmladi.

Nanoperfektor

Nanoperfektor je uređaj za nehirurški lifting lica koji rešava problem opuštanja kože, koji se naročito vidi u predelu brade i donje trećine lica. Pomoću nanostruje regeneriše se i podmlađuje koža, potkožno tkivo i mišići. Nanoperfektor izgrađuje nove slojeve kože i podstiče obnavljanje i oživljavanje ćelija.

Da bi se lice, vrat i dekolte podmladili, potrebno je uraditi nekoliko tretmana u razmaku od sedam dana, a zatim dva puta godišnje održavati novi, mladalački izgled.

Cena tretmana: oko 12.000 dinara

Ne treba da rade: trudnice, dojilje, osobe sa malignim bolestima i bolestima kolagena

Mezolift (mezoterapija lica)

Mezoterapija je najpopularniji metod za podmlađivanje i održavanje svežeg i mladalačkog izgleda. Ovom medicinskom tehnikom ubrizgavaju se mikroinjekcijama u dublje slojeve kože (do 6 mm) različite aktivne supstance: vitamini, minerali, hijaluronska kiselina...

Preporučljivo je da se pre tretmana pojede manji obrok bogat proteinima i da se na dan tretmana ne unose napici i hrana koji sadrže kofein. Preporuka je i da se sedam dana pre tretmana ne koristi aspirin i srodni lekovi.

Odmah po završenom tretmanu pacijent može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima, ali treba izbegavati tople kupke i nanošenje šminke narednih osam sati. Takođe, treba izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost u prvih 48 sati, masažu, saunu...

Nakon nekoliko tretmana u razmaku od sedam dana lice postaje jedrije i vidno podmlađeno. Da bi se efekat održao, potrebno je ponoviti proces jednom mesečno.

Cena jednog tretmana lica, vrata i dekoltea je od 12.600 do 15.750 dinara.

Nema neželjenih efekata.

Obavezan razgovor sa lekarom

Pre nego što krenete na bilo koji tretman, trebalo bi da se dobro raspitate kome se predajete u ruke. Tačnije, ukoliko vam bilo kakve intervencije radi stručna osoba, ne treba da brinete zbog kontraindikacija. Ali ukoliko je reč o osobi koja nije dovoljno stručna, čak i najbezazlenije intervencije mogu da se zakomplikuju.

Zbog toga je razgovor sa lekarom i pregled najvažnija stvar koju treba da uradite pre tretmana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.