Podeljeni paketići mališanima u Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljeni paketići mališanima u Istočnom Sarajevu

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske (RS) Rade Ristović uručio je juče u Istočnom Sarajevu 90 novogodišnjih paketića deci ratnih vojnih invalida, te deci iz socijalnog ugroženih porodica u ovom gradu.

U šest opština Istočnog Sarajeva biće mališanima podeljeno

više od 200 novogodišnjih paketića

Ristović je rekao da je dodelu novogodišnjih paketića organizovala Vlada RS, odnosno njeno resorno ministarstvo, zajedno s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Omladinskom organizacijom „Urban" iz Istočnog Sarajeva.

"Mi ćemo u toku ova dva dana u šest opština Istočnog Sarajeva podeliti više od 200 novogodišnjih paketića", rekao je Ristović, i dodao da je resorno ministarstvo u proteklom periodu izdvojilo deo sredstava za dodelu obuće Osnovnoj školi „Aleksa Šantić" iz Vojkovića, te opštinama Jezero i Kupres. On je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu svim socijalno ugroženim kategorijama, a posebno deci, jer su ona najveće bogatstvo.

Predsednik Omladinske organizacije „Urban" Aleksandar Glavaš rekao je da je akcija urađena uz pomoć centara za socijalni rad, koji su im ustupili spiskove socijalno ugrožene dece do 12 godina.

Za decu ratnih vojnih invalida i iz socijalno ugroženih kategorija organizovana je i predstava, kojoj su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mladen Zirojević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.