Počinju dva hrvatska eksperimenta

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 11:07

Počinju dva "hrvatska eksperimenta"

Zagreb -- Pre nego što u Hrvatskoj bude doneta odluka o popuštanju epidemioloških mera u Zagrebu će večeras biti testirana dva pilot-događaja.

Ova dva projekta podrazumevaju organizovanje dva događaja na koja će moći da dođu osobe koje su vakcinisane sa obe doze 14 ili više dana pre, oni koji imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati, kao i oni koji su u poslednjih šest meseci preležali kovid-19.

Na ovim pilot događajima ne bi bilo striktnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravila distance i nošenja maski.

Prvi će biti organizovan večeras u restoranu u poslovnoj zgradi u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, a drugi je svadba za sve tri spomenute kategorije.

Na oba događaja biće prisutni zaposleni u hrvatskom zavodu za javno zdravlje.

Ako ti pilot-događaji prođu prema očekivanjima, od 1. juna bi se, istovremeno s popuštanjem mera, uveo sistem ulaska na događaje i okupljanja poput svadbi i koncerata, ali i u restorane u zatvorenom, preko tzv. kovid-putovnica, piše hrvatski portal Index.

Sličan eksperiment ranije je izvela i Španija, koja je pustila na koncert određen broj ljudi i nakon toga posmatrala da li će među njima biti novozaraženih. Rezultati tog testa zapanjili su zvaničnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.