Počela proizvodnja u Gorenju

Izvor: Blic, 15.Feb.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela proizvodnja u Gorenju

Slovenačka kompanija Gorenje danas je počela redovnu proizvodnju u novoj fabrici rashladno-zamrzivačkih aparata u Valjevu, u koju je uloženo više od 21 milion evra.

To je već drugi pogon Gorenja za proizvodnju aparata za hlađenje i zamrzavanje u Valjevu. Prvi je otvoren još 2006. godine. U obe fabrike ove godine biće proizvedeno skoro 800.000 aparata.

Izgradnjom nove fabrike i povećanjem proizvodnje izmenjen je i proizvodni asortiman. Tako Gorenje u Valjevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada proizvodi i tehnički zahtevnije aparate, kao i aparate za hlađenje i zamrzavanje u boji, koje do sada u Srbiji nije

proizvodilo.

Istovremeno je povećan i broj zaposlenih. Posao u novom pogonu dobilo je 290 ljudi iz Valjeva i okoline, a u obe fabrike Gorenje danas zapošljava više od 800 radnika. Nova fabrika u Valjevu četvrta je koju je Gorenje otvorilo u Srbiji.

Povezane vesti: Gorenje počelo izgradnju još jedne fabrike u Valjevu "Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu Gorenje počelo proizvodnju u Zaječaru Svađa DS i G17 oko fabrike „Gorenja“
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.