Plenković: Cilj 50 odsto

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 07:28

Plenković: Cilj 50 odsto

Zagreb -- Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je Vlada do 30. juna obezbedila 3,1 milion doza vakcina, kako bi do tada bilo vakcinisano od 50 do 55 odsto građana

Vlada je i u okolnostima kašnjenja u dostavi AstraZeneka vakcine obezbedila 1,2 miliona doza Fajzerovih, istakao je Plenković i dodao da su na taj način omogućili da se do 30. juna vakciniše 3,3 miliona starijih od 18 godina, piše agencija Hina.

Plenković je naveo da je ministru zdravstva Viliju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Berošu vrlo jasno naloženo da organizuje intenzivno vakcinisanje u sledećih sedamdesetak dana. Na taj način bi do letnje sezone u Hrvatskoj bio vakcinisan veliki broj građana, čime bi bio uspostavljen osnov za turističku sezonu, ali i normalniji način života.

Međutim, slike koje su juče stigle iz Zagreba govore da u stvarnosti to neće biti baš lako izvesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.