Platiš dug - imaš pravo glasa

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platiš dug - imaš pravo glasa

Njujork -- Liban je ponovo dobio puno pravo glasa u Generalnoj skupštini UN, pošto je platio deo duga svetskoj organizaciji, saopštio je portparol UN Stefan Dižarik.

Dižarik je u petak rekao da su Liban, Venecuela, Centralnoafrička Republika, Gambia, Lesoto, Tonga i Jemen izgubili pravo glasa u Generalnoj skupštini UN zbog velikih dugovanja svetskoj organizaciji.

Rojters navodi da za sada nije poznato koliko je Liban platio, niti koliko i dalje duguje UN.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Dižarik je rekao da su UN poslednjih nedelja bile u kontaktu sa stalnom misijom Libana u UN kako bi im pomogle da izmire dugovanje, dodajući da su Ujedinje nacije takođe svesne da su skorašnji dogadjaji u Libanu doveli do poteškoća u funkcionisanju bankarskog sistema te zemlje.

Rojters navodi da je Liban suočen sa najgorom ekonomskom krizom od kraja gradjanskog rata, koji je trajao od 1975. do 1990. godine, kao i da od ostavke premijera Saada Haririja u oktobru nema funkcionalnu vladu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.