Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans ispred zgrade Rektorata pred odlučivanje o doktoratu Siniše Malog

Studenti iz organizacije protesta "Jedan od pet miliona" održali su danas performans ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, da bi, ako tvrde, tom telu dali podršku da ne podlegne pritiscima vlasti, već da u skladu sa akademskom čestitošću odluči o doktoratu ministra Siniše Malog.

Oni su na ulaza u Rektorat, gde se danas održava sednica Etičkog odbora koji bi trebalo da raspravlja o doktoratu, ostavili imitacije diploma kako bi ukazali na opasnost od takvih pojava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za društvo.

"Mi znamo da vlast vrši pritisak na sve sfere, pa tako i na ovu", rekla je studentkinja Fakulteta političkih nauka Valentina Reković.

Komentarišući ocenu Univerziteta u Beogradu da je njihova manifestacija "neprimereni pritisak", ona je rekla da to nije pritisak, već samo performans kojim se Rektoratu pruža podrška.

Studenti su doneli i kutiju s pamukom na kojoj piše "100 odsto iz Srbije", kojom su želeli da prikažu naučni doprinos Siniše Malog jer se u njegovom spornom doktoratu pominje ta roba kao važna za Srbiju.

"Ovo smo doneli jer Siniša Mali navodi (u doktoratu) da je Srbija prvi izvoznik pamuka u svetu, otprilike kao Eritreja, što je prepisao", rekla je Valentina Reković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Performans ispred zgrade Rektorata pred odlučivanje o doktoratu Siniše Malog

Izvor: Danas, 14.Jun.2019

Studenti iz organizacije protesta "Jedan od pet miliona" održali su danas performans ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, da bi, ako tvrde, tom telu dali podršku da ne podlegne pritiscima vlasti, već da u skladu sa akademskom čestitošću odluči o doktoratu ministra Siniše Malog. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.