Pentagon menja sistem bezbednosti

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon menja sistem bezbednosti

Zbog curenja informacija iz Nacionalne bezbednosne agencije Pentagon će uskoro morati da izvrši skupe izmene programa i kadrova. Krađa dokumenata koju je izvršio Edvard Snouden najmasovnija i najštetnija krađa te vrste u istoriji, ocenio prvi čovek NSA.

Načelnik američke Vojne obaveštajne službe Majkl Flin izjavio je da će Pentagon uskoro morati da izvrši skupe izmene programa i kadrova zbog curenja informacija iz Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) i slučaja Edvarda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Snoudena.

Flin je u obraćanju Obaveštajnom komitetu Predstavničkog doma SAD naveo da njegova agencija mora da pretpostavi da je Snouden uzeo svaki dokument kojem je mogao da pristupi i da je zbog toga zabrinut za Pentagonov program, prenela je agencija AP.

Flin je rekao da veruje da je neophodno da se izvrše promene u svim granama američke vojske, jer istražitelji moraju da preuzmu sve informacije koje su ugrožene.

Iz NSA su zatražili od svog bivšeg službenika Snoudena, za kojeg veruju da je došao u posed 1,7 miliona dokumenata, da sve koje nije objavio vrati u posed službe i da zaustavi dalja objavljivanja.

Prvi čovek Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper ocenio je da je krađa dokumenata koju je izvršio Snouden najmasovnija i najštetnija krađa te vrste u istoriji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.