Papi zbog zdravlja zabranjen put u Dubai

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 16:11

Papi zbog zdravlja zabranjen put u Dubai

Papa Franja saopštio je danas da boluje od veoma zaraznog i akutnog oblika bronhitisa, zbog čega neće moći ovog vikenda da putuje u Dubai na samit COP28.

"Doktor me nije pustio da idem u Dubai, zbog toga što je tamo veoma vruće, prelazi se sa toplog u klimatizovane prostoje, što nije baš poželjno za moje trenutno zdravstveno stanje," saopštio je on.x

"Hvala Bogu nije bila upala pluća, već akutni, infektivni bronhitis“, rekao je papa, dodajući da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << temperaturu i da je na terapiji antibioticima, potvrđujući ono što je Vatikan saopštio u sredu.

Uprkos tome što je bolestan, papa i dalje obavlja svoje dužnosti i sastaje se sa ljudima. "Kao što vidite, ja sam još uvek živ," rekao je papa, prema vatikanskom transkriptu, tokom bogosluženja o zdravlju i etici.

Kardinal i državni sekretar Pjetro Parolin juče je novinarima izjavio da očekuje da će, umesto pape, on predvoditi delegaciju Vatikana na klimatskom samitu u Dubaiju.

Papa koji u decembru puni 87 godina, imao je nekoliko zdravstvenih problema poslednjih godina, zbog kojih je u više navrata boravio u bolnici, poslednji put u junu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.